Als bedrijf wil je graag de
touwtjes in handen

Hulpchef is de ideale tool om al jouw lijsten binnen jouw bedrijf te beheren. Van opstart lijsten tot afsluit lijsten, je kunt die allemaal beheren in Hulpchef.

Demo aanvragen

video-preview

Alles binnen handbereik

Hulpchef beheert alle checklijsten die jij nodig hebt binnen jouw bedrijf.

Meer productiviteit met minder moeite

Je kunt heel makkelijk gebruikers aanmaken en hun specifieke rechten geven zodat jij controle houdt wie wat kan doen.

Schoonmaak lijsten kunnen voorwerpen bevatten die o.a schoongemaakt moeten worden of waarvan de temperatuur gemeten moet worden en van al deze data wordt een rapport gegenereerd voor jou zodat direct deze gedeeld kan worden met de benodigde partijen.

Via onze kostprijs berekening tool kan je in een handomdraai berekenen wat de kostprijs van jouw product is en wat de verkoopprijs moet zijn.

Vindt er veel derving plaats in jouw bedrijf! dan is onze derving functionaliteit een handige tool om inzichtelijk te maken wat er allemaal wordt weg gegooid.

Maak alles inzichtelijk, en krijg meer gedaan met minder moeite.

Functionaliteiten

Hulpchef heeft een aantal key functionaliteiten om bepaalde processen in het bedrijf te vervangen.

Opstart en sluit lijsten

Personeel kan via de opstart en sluit lijsten altijd correct de zaak openen en sluiten. hierdoor hou je controle op je zaak.

Schoonmaak schema’s

Maak je schoonmaak schema’s digitaal zodat je controle houd op je schoonmaak, en kijk wie er verantwoordelijk is voor de schoonmaak.

Temperatuur lijsten

Meet wekelijks de temperatuur van je apparatuur. Zo is alles altijd gecontroleerd. zijn er afwijkingen kan je dit doorgeven en kan er actie worden ondernomen.

Derving

Hou bij wat er allemaal wordt weg gegooid in je zaak. Zo krijg je inzichtelijk wat de derving is en kan je hier op in spelen.

Check lijsten

Zorg ervoor dat je medewerkers wekelijkse checks kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld controleren van de datums op producten, voorraad bekijken etc.

Stock lijsten

Hou je voorraad bij door te stocken met onze digitale stock lijst. zo hou je inzichtelijk wat je voorraad is en wat de waarde van je actuele voorraad is

Kostpijs berekening

Met deze handige functie kan je in een handomdraai een kostprijs berekening maken voor bijvoorbeeld een gerecht, een catering event, of een arrangement. Dit allemaal via de mobiel of website.

Documenten

Je kan manuals en andere documenten uploaden zodat personeel altijd de juiste informatie bij de hand heeft. je kan denken aan het voorbereiden van een high tea, vergader zaal klaar zetten of hoe het terras moet komen te staan.

Offertes maken

Maak in een handomdraai professionele offertes. Waar je ook bent op elk device.

CRM Lijsten

Hou al je contacten georganiseerd en overzichtelijk in ons eenvoudige CRM systeem. Neem eenvoudig contact op vanuit ons CRM via telefoon of mail.

Draaiboeken maken

Maak eenvoudig een draaiboek voor je evenement. Stuur deze makkelijk door via pdf of log in on ons portaal.

Uitleen module

Hou bij aan wie je de producten uitleent, wie het heeft uitgeleend en op welke datum. zo heb je je voorraad altijd up to date.

Zij gingen je voor

Onderstaande bedrijven zijn al blij met de nieuwe digitale collega, wordt jij de volgende?